Els cellers de la marca col·lectiva Corpinnat insten el sector de la vinya del Penedès a adaptar les plantacions per aprofitar millor l'aigua de pluja en l'actual context de manca de precipitacions. En un comunicat, a més, reclamen disposar el més aviat possible de reg perquè els ceps sobrevisquin en períodes de sequera extrema per a poder continuar elaborant vins escumosos de qualitat.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) va organitzar dimarts, en el marc de la Barcelona Wine Week, una sessió sota el títol “Grans vins catalans vinificats amb eines locals”, de la mà del sommelier Ferran Centelles, en la qual es va anunciar que l’INCAVI-DACC avaluarà la influència d’espècies botàniques d’origen català en la composició i perfil aromàtic del vi.

Foto: BWW

La quarta edició de la Barcelona Wine Week (BWW), acabarà avui a Fira de Barcelona amb xifres rècord: 952 cellers de 73 Denominacions d'Origen i prop de 21.000 visitants professionals, un 20% internacionals.  Entre els cellers presents, quaranta estaven emparats en el paraigües de la DO Cava, 22 eren a l'espai de la DO Penedès, i altres cellers tenien estand individual.

Avui s’han obert les portes de la quarta edició de la Barcelona Wine Week (BWW). El saló, que se celebrarà fins dimecres en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, reunirà 952 cellers de 73 D.O.s espanyoles, entre els quals 22 cellers de la comarca sota el paraigües de la DO Penedès. A l'acte d'inauguració hi ha assistit el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

Rafel Ramon ha estat escollit nou president de Covides en substitució de Fèlix Galimany, que deixa el càrrec per problemes de salut. La cooperativa va celebrar dissabte una assemblea general al seu celler de Sant Sadurní d’Anoia amb una participació de més de 100 socis. Durant la trobada es van aprovar els comptes del celler entre l’agost del 2022 i el juliol del 2023 i es va fer la renovació del consell rector.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

El Cargol 1.285

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 22
Margarida, Elionor

Divendres dia 23
Policarp, Marta

Dissabte dia 24
Modest, Sergi, Primitiva, Edilbert

Diumenge dia 25
Cesari Nazianzè, Valeri

Dilluns dia 26
Nèstor, Alexandre

Dimarts dia 27
Gabriel de la Dolorosa, Baldomer, Honnorina

Dimecres dia 28
Rufí, Hilari

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com