el cargol

Magazín del Penedès

Societat

L’edifici de l’Enològica acollirà una col·lecció històrica d’ampolles de vi

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Associació Vinícola Catalana (AVC) han signat un conveni que preveu la cessió d’un total de 275 ampolles de vi, part de la col·lecció d’ampolles de caràcter històric propietat de l’AVC, perquè siguin exposades a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, de l’Institut de FP d’Enoturisme i de la The Wine Business School.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

Els veïns de la Barceloneta de Vilafranca demanen més seguretat a l'avinguda de la Pelegrina

Els veïns del barri de la Barceloneta han demanat aquesta setmana al Govern vilafranquí més seguretat a l'avinguda de la Pelegrina a causa dels reiterats accidents de trànsit que es produeixen a la carretera. En els darrers mesos hi ha hagut diverses topades de cotxes que han requerit la presència d'ambulàncies i policia, i els veïns cansats de la inseguretat d’aquesta avinguda, han volgut reclamar alguna actuació per fer aquesta via més segura.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

Les VilaJuga d'enguany tanquen una edició de rècord amb més de 4.000 visitants

Les VilaJuga d’enguany han tingut més visites que mai, superant les 4.000 persones durant tot el cap de setmana. L’organització en fa una valoració molt bona i les botigues i els col·laboradors que han participat en l’edició d’enguany també han acabat molt satisfets i es mostren amb ganes de repetir l’any vinent.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

La Festa del Most de Castellví de la Marca celebra 60 anys aquest cap de setmana

Ja han passat 60 anys des que l’any 1958 se celebrés la primera Festa del Most a Castellví de la Marca. Els inicis de la festa, vinculats sobretot a la parròquia i als Jocs Florals, han anat canviant amb el pas dels anys però les arrels, la cultura i les tradicions segueixen tan presents com el primer dia. L'edició d'enguany serà aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, i intentarà homenatjar les arrels i tradicions del municipi.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

Avui 10 estudiants de veterinària han fet una visita pràctica al CAAD de la Mancomunitat Penedès-Garraf

Aquest matí, un grup de 10 estudiants de quart curs del grau de veterinària, han visitat el centre d’acollida de gossos i gats de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb l’objectiu de conèixer de primera mà la veterinària de refugis. Gràcies a un conveni aprovat amb la Universitat Autònoma de Barcelona, els alumnes poden fer dues visites de pràctiques al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya ha entregat per primera vegada diplomes a diversos col·laboradors per la seva implicació en el programa de formació

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha fet entrega avui dels diplomes als alumnes de la tercera promoció dels cursos professionals de Promoció Turística i de Sommelier. D’altra banda, per primera vegada, enguany s’han entregat també diplomes a les empreses o institucions que han col·laborat en el pla de formació sectorial.

Llegeix més...

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1009

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 11
Soledat Torres, Germà

Divendres dia 12
M.D. del Pilar, Domnina

Dissabte dia 13
Eduard, Celedònia

Diumenge dia 14
Calixt I, Just, Fortunata

Dilluns dia 15
Teresa de Jesús, Bru, Tecla

Dimarts dia 16
Margarita-Maria, Gal, Bertran, Galdric

Dimecres dia 17
Ntra. Sra. de Bonanova, Ignasi, Rodols, Exupèria