Foto: ACN.

  L'alumnat de l'Alt Penedès ha tret una nota mitjana de 6,837 a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), una xifra que situa la comarca per damunt de la nota mitjana de tot Catalunya. De fet, només tres comarques han aconseguit una puntuació més elevada: Pla de l'Estany (7,389), Osona (7,024) i el Gironès (6,919).

  Foto: Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

  Aquesta setmana han tingut lloc els actes de cloenda i graduació dels cinc Programes de Formació i Inserció (PFI) que s’imparteixen a Vilafranca del Penedès, en els quals han participat aquest curs un total de 75 joves. Enguany s’han organitzat dos actes de reconeixement, un dels quals ha estat aquest migdia a l’Institut Alt Penedès, centre que acull els PFI gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat, així com un PFI/PTT de gestió mixta. L'altre acte es va fer ahir a la tarda a la Fassina, on es desenvolupen els PFI gestionats per l’Ajuntament de Vilafranca.

  Foto: Diputació de Barcelona.

  El Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona ja està completament desplegat en 275 municipis de la província de Barcelona, entre els quals es troben els de la comarca de l'Alt Penedès. L’activitat d’informadors i agents cívics del PVI va començar ahir i s'estendrà fins al 2 de setembre. L’operatiu es realitza en horari de màxim risc d’incendi forestal, entre les 12.30 i les 19.30h, i de forma ininterrompuda durant tots els dies de la setmana. 

  Foto: Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

  L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès està duent a terme aquesta setmana una actuació de manteniment de la llera de la riera de Llitrà, al seu pas pel Polígon Industrial Domenys I. Els treballs permetran mantenir i conservar la llera de la riera en bones condicions de desguàs, mitjançant l’erradicació de les espècies invasores.

  Consultant els mapes de cobertura del 5G, comprovem que la gran majoria del territori de Catalunya ja té cobertura de bona qualitat d'aquesta nova generació de xarxa de dades mòbils. Concretament, són les zones urbanes les que ja es beneficien d'aquest tipus de connexió, encara que diverses àrees rurals comencen, també, a disposar de cobertura. No hem d'oblidar que aquesta implantació, de la qual el Penedès va ser una de les pioneres, gairebé ha completat el seu procés. Ara, l'objectiu és poder beneficiar-se de totes les seves característiques i funcionalitats, que van molt més enllà de la simple velocitat.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 20
  Silveri, Florentina

  Divendres dia 21
  Lluís Gonzaga, Ramos

  Dissabte dia 22
  Joan Fischer, Tomàs

  Diumenge dia 23
  Zenó, Josep, Agripina

  Dilluns dia 24
  Joan Baptista

  Dimarts dia 25
  Pròsper, Guillem, Oròsia

  Dimecres dia 26
  Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com