Foto: Gemma Sánchez

  Unió de Pagesos lamenta que la verema d'enguany ha tornat a ser deficitària pels viticultors. Segons el balanç fet pel sindicat, s'han complert els mals pronòstics i el volum de raïm recol·lectat per fer cava ha baixat un 30% degut a la sequera. UP també avisa que els cellers han pagat els quilos de raïm a un preu "totalment insuficient". El sindicat recorda que la Taula del Cava va situar entre 0,40 i 0,46 euros els costos de producció d'un quilo de raïm, xifra mínima a pagar als viticultors per complir la Llei de la cadena alimentària. Davant el baix rendiment de les vinyes, però, UP assegura que els costos s'han disparat i insta la Generalitat a fer inspeccions a cellers i viticultors per constatar quina ha estat la despesa real.

  Del 30 de setembre al 9 d'octubre a la ciutat alemanya Essen s'hi celebra el Festival de la Llum, que compta amb diverses instal·lacions lumíniques i video mappings utilitzant exclusivament energia procedent de fonts renovables. L'organització del festival ha escollit la riudebitllenca Sílvia Isach, que actua sota el nom artístic de Sínoca, per crear un video mapping arquitectònic en un dels edificis de la ciutat.

  Aquests dies s’estan realitzant els treballs de el trinxat de gran part de les restes vegetals que es van generar i retirar de la via pública a Vilafranca arran de l’esclafit que va patir la ciutat el 31 d’agost passat. En les darreres setmanes les branques i arbres que es van haver de retirar s’han anat recollint i apilant en un solar, i una trituradora especial de grans dimensions està reduint-les a triturat de poda.

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.213

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 29
  Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafel

  Divendres dia 30
  Jeroni, Sofia

  Dissabte dia 1
  Teresa, Remigi

  Diumenge dia 2
  Àngels de la Guarda, Sadurní

  Dillns dia 3
  Francesc, Gerard

  Dimarts dia 4
  Francesc d’Assis, Petroni, Àurea

  Dimecres dia 5
  Froilà, Atilà, Caritina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com