Entro a twitter aquest diumenge i trobo una piulada del Josep Maria Cruset preguntant-se perquè un acte com el Concurs de Castells no es transmetia per TV3.

  En Cruset posava d’exemple com TV3 va retransmetre, en prime time, el piromusical de la Mercè, de la Festa Major de Barcelona, i era incapaç de retransmetre un dels espectacle més representatius d’una part del folklore català, el món casteller.

  Es podria aprofitar la dita “l’amor se’n va, però ella es queda”, de Caprí en l’esquetx “el matrimoni”, per fer una mica de broma, de relax, de descompressió davant les moltes circumstàncies negatives que ens envolten.

  Així, cercant paral·lelisme amb la dita, ha marxat el turisme, i el treball de camp ha finalitzat en bona part, un cop s’ha collit tot el que s’ha pogut, és a dir molta despesa hídrica s’ha reduït d’una manera important o ha desaparegut, però ella, la sequera s’ha quedat, i sembla que es quedarà fins a desembre, amb temperatures superiors i precipitacions inferiors a la mitjana del període 1981-2016, excepte en desembre (https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/).

  Recordes què feies l’1 d’octubre de fa cinc anys? Estic segur que si, que ho recordes perfectament. I no només ho recordes, sinó que estàs tornant a reviure l’emoció d’aquell dia. Desconec quin paper vas tenir: si vas ser dels que treballava a les trinxeres, si vas defensar els col·legis de votació, si vas anar a votar o si t’ho miraves des de casa. Tant és. Sé que recordes perfectament aquell dia i, si ho fas, és perquè va ser un dia que et va deixar petjada. 

  És millor morir de gana havent viscut sense dolor i por, 

  que viure amb un esperit atribolat, enmig de l'abundància” 

  Epictet 

   

  En aquesta oportunitat ens interessaria convidar-los a reflexionar des de l'òptica dels estoics sobre un assumpte que s'ha imposat en quotidià quan no ho hauria de ser necessàriament: l'estrès i la hiperactivitat com a forma de vida recomanada pel paradigma de la vàcua i intranscendent notorietat que produeix la fictícia utilitat mediàtica que representem mitjançant la difusió del nostre accionar. 

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.213

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 29
  Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafel

  Divendres dia 30
  Jeroni, Sofia

  Dissabte dia 1
  Teresa, Remigi

  Diumenge dia 2
  Àngels de la Guarda, Sadurní

  Dillns dia 3
  Francesc, Gerard

  Dimarts dia 4
  Francesc d’Assis, Petroni, Àurea

  Dimecres dia 5
  Froilà, Atilà, Caritina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com