Ja ha començat el Desembre i, juntament amb el fred, arriben les llumetes, els carrers engalanats i les trobades familiars. La canalla transmet il·lusió, alegria i potencien la seva etapa dinfantesa. Pels adults, des duna vessant més realista, és temps de records, de brindar pels que hi són i pels que no i daprofitar cada moment que brinda la vida. Però, tornem a la realitat! Veritablement és així?

  Deixant de banda la part sentimental, el que va començar com una festa religiosa, dunió i caliu, acaba sent una celebració la qual alimenta la societat de consum. S’acaba no valorant les petites accions que realment ens omplen. Segons un estudi de Observatorio Cetelem, la despesa prevista per les compres nadalenques 2023 és duna mitjana de 568 euros.

  Addicionalment, un altre estudi realitzat per Elogia, comenta que un 87% dels espanyols compraran els regals del Nadal del 2023 al mercat en línia. Aquest fet contribueix negativament al comerç local i Km 0, fent que les petites empreses es vagin ofegant en loblit i el tancament.

  Una frase de la pel·lícula En busca de la Felicidad, que encaixa molt en aquest context, és la següent: Gastem diners que no tenim, en coses que no necessitem, per impressionar a gent que no li importem. És realment la màgia del nadal o la societat de consum qui ens impulsa?
   

  Respecte de la crisi global i climàtica actual i futura, no hi ha pla B, ni C, ni D...i a vegades es podria valorar si realment hi ha pla A, o es simple inèrcia, o qui dies passa anys empeny.

  No es pot canviar de conreu, ja que no hi ha amb tant valor afegit i interessant productivitat en condicions de seca, no es factible el desplaçament del conreu, tant per aspectes geogràfics, edafoclimatics com socials, no es tindrà suficient aigua per totes les vinyes i sectors coincidents en el territori per molta tecnologia que es vulgui aplicar, i sens dubte no es pot seguir esperant un clima i un mercat, que ja no hi son.

  Finalment les forces independentistes han arribat a un acord amb el PSOE per fer possible la investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. I ho han fet desbloquejant les tres carpetes que marquen els grans consensos a nivell de país: amnistia, resolució del conflicte polític, enfortiment autogovern. L’acord d’ERC ho establia i l’acord de Junts hi afegia un relat retòric complementari.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.274

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara

  Divendres dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Dissabte dia 9
  Restitut, Pere, Leocàdia

  Diumenge dia 10
  Eulàlia, M.D. de Loreto, Julià, Gregor

  Dilluns dia 11
  Damas I, Pau de Narbona

  Dimarts dia 12
  Joana-Francesca, M.D. de Guadalupe, Sinesi

  Dimecres dia 13
  Llúcia, Otília, Aubert

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com