El Consorci d’Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya ha emès un informe on es denuncia que 3 dels 5 ajuntaments afectats per la vaga de recollida del porta a porta a l’Alt Penedès, van vulnerar el dret a vaga. Per aquest motiu, s’obrirà un expedient sancionador contra els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Torrelavit i Sant Pere de Riudebitlles.

  El periodista especialitzat en informació econòmica Manel Pérez i sotsdirector del diari La Vanguardia, va presentar ahir a la tarda a la sala 3 de l’Escorxador de Vilafranca el llibre La burguesía catalana. Retrato de la élite que perdió la partida (Península, 2022). L’acte, organitzat per Federalistes d’Esquerres Alt Penedès, va ser introduït per Roberto Labandera, tècnic municipal i membre del partit.

  L’historiadora i escriptora Àngels Dalmau serà la número 4 de la llista del PSC a l’Ajuntament de Vilafranca per a les eleccions municipals del 2023, encapçalada per Francisco Romero. Així ho ha anunciat aquesta tarda al claustre de Sant Francesc, on volen traslladar l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet, si la candidatura socialista guanya les eleccions municipals del 2023. Aquesta és una de les propostes en l’àmbit de la cultura, que volen que esdevingui "una àrea estratègica i transversal" en el proper mandat.

  L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va presentar dissabte la campanya Sant Quintí en veu de dona. La iniciativa consta d’una sèrie de vídeos testimonials i una ruta històrica al municipi. A partir de codis QR, que es situaran en diferents punts emblemàtics de la vila, es podrà conèixer com era la vida a la postguerra a través del testimoni de les quintinenques Roser Poch, Montserrat Saumell, Rosa Pons, Magdalena Pont, Maria Sendra i Maria Àngela Monera.

  Foto: Marta Vidal/Jordi Borràs

  L’Assemblea Nacional Catalana organitza per avui, a les 19h, a l’Auditori de Vilafranca, la conferència Horitzó 2023-2025: Independència. Hi participaran Dolors Feliu, presidenta de l’ANC, Josep Costa, advocat i exvicepresident primer Parlament i Natàlia Esteve, advocada i exvicepresidenta de l’Assemblea. 

  El candidat a l’alcaldia de Vilafranca per ERC, Pere Sàbat, va presentar ahir part de l’equip que conformarà la llista a les properes eleccions municipals. “Fa un mes vam presentar els números 2 i 3 de la llista, la Gemma Urgell i el Ramon Vilomara; i avui us presentem fins al número 7: la Laura Pelay, el Xavi Vallès, la Montse Espinosa i la Maria Sardà”, va avançar Sàbat.

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com