Els secrets dels nostres cítrics

El cítrics són, sense cap mena de dubte, una de les fruites per excel·lència de l’hivern. Amb nombrosos beneficis per a la salut, les mandarines i les taronges estan en el seu millor moment i, especialment la mandarina de fulla de varietat Neufina, cultivada als nostres camps, i que es caracteritza pel seu sabor dolç; té un índex de Brix (que mesura el grau de fructosa de la fruita) elevat, i això la fa deliciosa. A més a més, presenta un equilibri perfecte entre dolçor i acidesa, el que la converteixen en una opció ideal per a grans i petits. Tanmateix, és molt fàcil de pelar i és una varietat molt versàtil: es pot menjar al natural, en forma de suc i també és ideal per fer pastissos. Aquesta varietat de mandarina es troba aquestes setmanes en el seu punt òptim de sabor i maduració. Aprofita per tastar-la i fer receptes per llepar-te’n els dits!

La recol·lecció de les taronges

Pel que fa a les taronges, des d’Ametller Origen cultivem la varietat 12H, unes taronges molt dolces i sucoses. El secret d’aquestes rau en la manera en com les recol·lectem. La nostra tècnica de maneig consisteix a passar fins a quatre vegades per un mateix arbre per recol·lectar les taronges en el seu punt òptim de maduració; i és que no totes maduren al mateix temps ni de la mateixa manera. Durant la primera passada, recollim les taronges que es troben a la part més alta de l’arbre, a la copa, que són les que han rebut més hores de sol. A la segona passada, recol·lectem les de la part de baix del taronger. A la tercera passada, recollim les taronges de l’altra cara de l’arbre. Finalment, durant la quarta passada, recol·lectem les que estan a l’interior del taronger, que són les que reben menys hores de sol. Aquesta tècnica ens garanteix unes taronges dolces i sucoses, ja que maduren a l’arbre. Una de les nostres prioritats és oferir-te un producte de màxima qualitat i frescor, així com de sabor òptim. És per aquest motiu que treballem amb un circuit de comercialització curt, garantint que tan bon punt el pagès ha collit les taronges, aquestes arriben a les nostres botigues en menys de 24h.

Agricultura sostenible

El nostre respecte i passió per la terra fa que en les més de 1.600 hectàrees de camps propis treballem d’acord amb els principis de l’agricultura sostenible, és  dir, a través de tècniques i procediments amb un mínim impacte mediambiental (reduint la petjada de CO2, la petjada hídrica i de consum energètic i maximitzant l’absorció de carboni) i que ens garanteixen una producció sostenible.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 16
Honorat, Joan, Simó, Margarida

Divendres dia 17
Pasqual Bailon, Restituta

Dissabte dia 18
Pròsper, Fèlix

Diumenge dia 19
Pere Celestí, Ciríaca

Dilluns dia 20
Bernardí de Siena, Baldiri, Silvi, Hilari

Dimarts dia 21
Bernardí de Siena, Baldiri, Silvi, Hilari

Dimecres dia 22
Rita, Joaquima de Vedruna, Júlia

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com