Aliments saludables d’estiu que has d’incorporar a la teva dieta

    Encara que no existeix cap aliment "dolent", hi ha certs aliments que són més nutritius que uns altres. Així que, tant si busques idees per al desdejuni, el menjar o el sopar ràpid per a l'estiu, ara és un moment tan bo com sempre per a centrar-te en la teva salut i benestar general omplint la teva dieta amb aquests superaliments d'estiu.

    Quan es passa molt temps a l'aire lliure, ja sigui en els immobles a Palma de Mallorca o en qualsevol altre lloc, participant en activitats estiuenques amb la família i en barbacoes enmig de la calor i la humitat, sovint és ideal triar aliments d'estiu que siguin lleugers i refrescants.

    Els aliments que triïs poden significar la diferència entre una molt necessària injecció d'energia i una mandrosa migdiada. Així que si vols augmentar la teva energia, protegir el teu sistema immunològic, aportar alguns nutrients molt necessaris al teu cos, o simplement canviar les teves receptes, aquí et deixem alguns dels aliments imprescindibles de l'estiu per a incorporar a qualsevol plat. 

    Tomàquets

    No hi ha dubte que la protecció solar ha de ser la teva primera línia de defensa contra el sol abrasador de l'estiu. Però menjar tomàquets podria donar-te una protecció extra: consumir més licopè, el carotè que fa que els tomàquets siguin vermells, podria protegir la teva pell de les cremades solars.

    Els tomàquets també tenen potassi, vitamines B i E, i altres nutrients, que se sap que redueixen la pressió arterial. 

    Carabassó

    El carabassó no sols és baix en calories, sinó que també és baix en sodi, greix, carbohidrats i colesterol. A més, és ric en antioxidants i té un alt contingut en aigua, la qual cosa et mantindrà hidratat en la calor abrasadora de l'estiu. I amb només 19 calories per tassa, aquesta verdura plena de fibra et mantindrà saciat durant més temps.

    És un aliment ideal per a incorporar si vols perdre alguns quilos, ja que la fibra alenteix la digestió dels aliments, la qual cosa fa menys probable que et dirigeixis a la taula de les postres abans. 

    Síndria

    Mantenir-te hidratat manté la teva memòria aguda i el teu estat d'ànim estable. També ajuda a mantenir el cos fresc durant els calorosos mesos d'estiu. La bona notícia és que no només has de beure aigua. També pots menjar-la: a més d'aportar licopè, que protegeix la pell, la síndria té un 92% d'aigua. 

    Cireres

    Les cireres són una de les fruites més delicioses que arriben amb la calor de l'estiu. Les cireres són especialment riques en polifenols, un gran grup de substàncies químiques vegetals conegudes per ajudar a combatre el mal cel·lular, reduir la inflamació i promoure la salut en general.

    Les cireres també estan repletes de vitamines i minerals essencials. Aquesta fruita és rica en vitamines A i C, i també obtindràs les necessàries vitamines B, manganès, coure, magnesi i vitamina K. 

    Maduixes

    A més de ser súper hidratant, aquesta baia vermella i dolça és bona per a la salut en general. Menjar maduixes s'associa a un menor risc de patir moltes malalties cròniques i càncers.

    A més, si vols augmentar el teu consum de vitamina C, les maduixes en són una excel·lent font. A més, les maduixes contenen manganès i tenen quantitats decents de vitamina B9 i potassi. 

    Cogombre

    Si vols sentir-te fresc durant la sufocant calor de l'estiu, afegeix aquesta refrescant i cruixent fruita al teu plat. Els cogombres són naturalment baixos en calories, carbohidrats, sodi, greix i colesterol. A més, tenen un 95 per cent d'aigua, per la qual cosa són hidratants per naturalesa, una cosa imprescindible per a mantenir-te fresc.

    El millor de tot és que els cogombres contenen dos compostos fitonutrientes, lignanos i cucurbitacinas, associats amb beneficis anticancerígenos. També obtindràs una forta dosi de vitamines A i K, magnesi, potassi i manganés.


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dijous dia 2
    Anastasi, M.D. de l’Araceli

    Divendres dia 3
    Felip, Jaume, Antonina

    Dissabte dia 4
    Silvà, Florià, Gotard

    Diumenge dia 5
    Àngel, Amador, Martí, Irene

    Dilluns dia 6
    Domènec, Beneta, Justí

    Dimarts dia 7
    Sixt, Eovald, Benet II

    Dimecres dia 8
    Maria, Eladi, Miquel

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com