La Fundació Pro-Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca han posat en marxa un projecte adreçat a trencar la bretxa digital que pateixen les persones grans amb les noves tecnologies.
L’alcalde de Vilafranca i president de la Fundació Pro-Penedès, Francisco Romero, ha manifestat que arran de la covid, molts tràmits s’han digitalitzat i les persones grans han quedat excloses de poder realitzar-los. El regidor de Gent Gran, Ramon Zaballa, ha apuntat que el problema “és preocupant” i que empitjora a partir de la franja dels 75 anys.
Les diferents associacions veïnals de Vilafranca també han detectat aquesta problemàtica i l’han treballat amb les regidores de Gent Gran i de Barris. És per això que el nou servei es durà a terme als locals de les diferents associacions veïnals de Vilafranca.
Un equip d’experts es desplaçarà a cada barri per ajudar les persones grans a fer tràmits digitals. Es faran consultes a “La meva salut”, a bancs, a l’administració local, s’ajudarà a fer compres de lleure, o qualsevol altra qüestió. També es mostrarà als interessats com es fan els tràmits, per intentar que en futures ocasions ho puguin fer ells mateixos.
També està previst detectar quines necessitats tenen les persones grans per poder organitzar tallers i xerrades específiques als casals de gent gran.
El projecte “Trenquem la Bretxa Digital” es durà a terme als locals de les associacions veïnals e Vilafranca. El mes de març es farà una sessió a cada barri de 10 a 12h del matí, que consistirà en una presentació del projecte i del sistema d’atenció i en els primers suports a persones grans que siguin necessaris. I a partir del mes d’abril, l’atenció al públic es farà de manera quinzenal a cada barri de Vilafranca. El calendari personalitzat per a cada barri es podrà consultar fàcilment als locals de les AV i inclourà un mínim de dos mesos d’antelació.
Totes les persones que requereixin aquest servei signaran un document de privacitat de dades per garantir-ne la seguretat i privacitat.