Hores de llum i equilibri entre sucre i acidesa per aconseguir els millors cítrics

 

Si et preguntem quina és la fruita típica de l’hivern, estem segurs que ens diràs les mandarines i taronges. Són les fruites per excel·lència i les reines de les nostres taules durant aquesta època de l’any. I a Ametller Origen ho sabem. Com a pagesos que som, cultivem els millors cítrics, de màxima qualitat i sabor excepcional, perquè gaudeixis a cada mossegada de la ‘xispa’ d’aquestes fruites. Vols saber el nostre secret? Te l’expliquem!

El nostre orgull, el sabor dels nostres cítrics

Actualment, tenim gairebé trenta hectàrees pròpies amb plantacions de mandariners i tarongers a la zona del Delta de l’Ebre, concretament a Santa Bàrbara. També treballem amb famílies pageses associades de Tarragona, València, Alacant, Múrcia i zones d’Andalusia, que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres.

En total, més de 250 hectàrees de tarongers i mandariners per aconseguir els millors cítrics. El nostre secret, cultivar aquests camps seguint unes tècniques concretes per garantir sabor i qualitat des de l’origen. Tal com explica Jordi Ametller, cofundador d’Ametller Origen, una de les claus és que els arbres fruiters reben la màxima llum. Tots els nostres camps estan al sol, orientats en nord-sud, perquè així totes les cares de l’arbre tenen les mateixes hores de llum i cap fruita té una penalització. Tanmateix, és important que les mandarines i les taronges estiguin en el seu punt òptim de maduració, i això ho aconseguim fent un seguiment de la fruita i de l’evolució del nivell de sucre amb l’equilibri de l’acidesa. El resultat, unes mandarines i taronges amb ‘xispa’, dolces amb el seu punt just d’acidesa. D’altra banda, és important una correcta poda, així com el rec i adob corresponent.

Producció sostenible de baix impacte

A  Ametller Origen comptem amb més de 1.600 hectàrees de camps de cultiu i arbres fruiters al llarg de l’Eix del Mediterrani. En tots els nostres camps, com a pagesos que som, cuidem la terra i ho fem des del respecte pel medi ambient a través de tècniques i procediments amb un mínim impacte mediambiental i que ens garanteixen una producció i un desenvolupament sostenibles. Així doncs, treballem d’acord els principis de l’agricultura sostenible reduint la petjada de CO2, la petjada hídrica i de consum energètic i maximitzant l’absorció de carboni. Tanmateix, ens assegurem que un cop collida la fruita, arribi a la botiga en un circuit de comercialització curt. D’aquesta manera, aconseguim un producte de màxima qualitat i frescor, així com de sabor òptim.

L’aranja, el cítric més desconegut

A més a més de la taronja, la mandarina i la llimona, existeix una altra fruita igual de deliciosa i nutritiva dins del grup dels cítrics: l’aranja. Perquè te’n facis una idea, una aranja és molt semblant a una taronja: rodona, amb pell gruixuda de color taronja, però amb alguns tocs ataronjats, rosacis i, fins i tot, una mica vermellosos. De sabor dolç o àcid, segons la varietat, té la polpa sucosa i carnosa, i pot ser de color groc pàl·lid fins a vermell intens.

Pel que fa les seves propietats, igual que la resta de cítrics, és molt beneficiosa per a la salut: ajuda a combatre els refredats, és molt antioxidant, conté betacarotens i licopè, així com minerals com el potassi. Com la taronja o la mandarina és ideal per prendre en forma de suc o fresca. 

 

 

 

 

 

El Cargol 1.264

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 28
Venceslau, Llorenç Ruiz, Simó, Eustoqui

Divendres dia 29
Miquel, Gabriel, Rafael, Fratern, Gudèlia

Dissabte dia 30
Jeroni, Sofia

Diumenge dia 1
Teresa, Carmelitana, Remigi

Dilluns dia 2
Àngels , Sadurní

Dimarts dia 3
Francesc, Gerard, Maria-Josepa

Dimecres dia 4
Francesc d'Assís, Petroni

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com