Comuns Sumar aposta per la línia orbital ferroviària i l’eix transversal de mercaderies

Mentre el debat sobre infraestructures a Catalunya sembla centrat en l’ampliació de l’aeroport del Prat, Comuns Sumar aposta pel ferrocarril com a màxima prioritat en les polítiques de mobilitat. Així ho va explicar el candidat número 5 per Barcelona i portaveu dels Comuns al Parlament, David Cid, en la seva visita a Vilafranca del Penedès.

“El PSC i ERC tenen l’aeroport com a prioritat, per a nosaltres els màxims esforços s’han de centrar en Rodalies, que utilitzen 120 milions de persones a l’any, la majoria treballadors i treballadores, gent que va a treballar i que en molts casos no tenen alternativa de transport”. David Cid va afirmar que “no es pot apujar el preu de Rodalies fins que el servei no funcioni a ple rendiment. Aquest és el compromís dels Comuns, si estem al govern no s’apujarà el preu del transport públic fins que Rodalies no funcioni correctament”.

Volem un model de mobilitat no radial, no centralista”, va afegir. “Necessitem connectar les principals ciutats que envolten Barcelona amb una línia de tren que permeti no haver de passar sempre per Barcelona. Tots els recursos s’han d’abocar aquí. Hi ha àmbits territorials com el Penedès que han de poder resoldre la seva mobilitat interna i connectar-se”.

Per al candidat, les polítiques de mobilitat dels governs d’ERC i Junts han estat un fracàs. “Si ens creiem les vegueries, això ha de tenir el seu reflex en l’impuls de la mobilitat. Tindria tot el sentit una Autoritat del Transport del Penedès que pogués planificar la mobilitat d’acord amb les prioritats del territori, i no en funció de les necessitats de Barcelona.”

Per la seva banda, el primer candidat del Penedès a la candidatura de Comuns, en el lloc número 10, Ramon Arnabat, va advocar per connectar Vilafranca del Penedès amb Tarragona, amb la prolongació de l’RT2, que arriba a l’Arboç. Igualment, va reclamar la comunicació ferroviària entre el Garraf i l’Alt Penedès “no necessàriament amb un tren gran”, va dir, “sinó que podria ser amb un tren petit (tren-tramvia). Amb aquesta nova infraestructura i l’arribada a Vilafranca de l’R8 (Martorell-Granollers) s’aconseguiria aquest gran eix orbital”. Arnabat també va dir que els Comuns del Penedès aposten, a més llarg termini, per una estació de trens regionals que permeti la comunicació més ràpida entre les capitals catalanes, i per l’eix transversal ferroviari de mercaderies que comunica Lleida a través d’Igualada amb Barcelona i Girona. “Això també ajudaria a solucionar un altre gran problema del Penedès, que és la comunicació d’Igualada amb Barcelona, amb un transport ferroviari digne que permetria aquesta connexió”.

Igualment, el candidat penedesenc va recordar dues propostes dels Comuns que s’han aprovat al Parlament i que no s’acaben de tirar endavant. “Una és el transport públic entre els centres sanitaris del Consorci Sanitari, que s’ha començat a posar en pràctica però que és totalment insuficient. I una altra proposta imprescindible és el metro bus que comuniqui les quatre capitals del Penedès. Les prioritats no estan a ampliar els carrils de la C-15 o l’autopista, sinó en més transport públic”, va afegir.

 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com