ERC demana des de Vilafranca més alcaldes republicans i es postula com 'l'única alternativa a la sociovergència del passat'

Foto: Maria Asmarat/ACN

ERC ha demanat més alcaldes republicans per fer front a la "sociovergència del passat". En un acte celebrat ahir al teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès, el president del partit, Oriol Junqueras, va remarcar que les eleccions del 28-M "van de triar entre els que han manat sempre" o un projecte "nou i generós" com el dels republicans.

Junqueras també ha carregat contra el PSC i ha assegurat que hi ha gent que ha abandonat el partit per "poder continuar sent veritablement socialista". Per la seva banda, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell va titllar "d'antigues, caduques i antiecològiques" les polítiques de Junts i PSC i va reivindicar ERC com "el canvi i la il·lusió". "El 28-M no es pot perdre cap vot republicà", va sentenciar Forcadell.

Junqueras  va carregar contra els que "han manat sempre". El president dels republicans ha criticat també Caixa Penedès i el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, que va ser president del grup Freixenet, i l'ha acusat "d'especular" contra la comarca.

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va reivindicar ERC com "l'única i millor alternativa al govern de la sociovergència" i va erigir els republicans com "la força transformadora" de Catalunya. Forcadell va demanar més alcaldes republicans, que estiguin disposats "a fer tot el que calgui per aconseguir la independència".

Al seu torn, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, va demanar el vot per ERC als municipis i va emfatitzar que la Generalitat "sola" no pot tirar endavant totes les polítiques "transformadores". "Necessitem complicitat amb els ajuntaments", va subratllar. "Hem de mirar sempre els municipis, que és on viuen els ciutadans", va afegir.

Per la seva banda, l'alcaldable d'ERC a Vilafranca del Penedès, Pere Sàbat, va demanar una "oportunitat" per tal que el municipi comenci "una nova etapa". En la mateixa línia que la resta de líders republicans, el candidat va instar als assistents a l'acte a triar entre "els qui porten 40 anys repartint-se l'alcaldia" o "transformació".  

A l'arribada de Junqueras i Sàbat al teatre on es celebrar l'acte un petit grup de joves vinculat a l'activista vilafranquí Adrián Sas va fer càntics en contra del Govern amb una pancarta on s'hi podia llegir 'El vostre futur, la nostra condemna. ERC carcellers. Amnistia total'.

 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com