La cultura burocràtica dels dies d'avui

Com a periodista i resident de Sant Sadurní d’Anoia, sempre he estat conscient de la riquesa cultural i el talent humà que inunda els nostres carrers i places. L’art és un tret distintiu dels nostres municipis, però lamentablement, hi ha una preocupant manca d'accessibilitat per als artistes locals. Aquesta manca d'oportunitats i suport per als creadors locals no només minva la diversitat cultural, sinó que també limita el desenvolupament cultural dels nostres pobles.
En primer lloc, cal destacar la manca d'espais i esdeveniments dedicats a mostrar el talent local. És innegable que molts municipis gaudeixen d'una àmplia gamma d'espais culturals, però sovint es dona prioritat als artistes més coneguts en l'àmbit nacional o internacional, relegant els talents locals a un segon pla. Això no només priva els artistes de l'oportunitat de mostrar el seu treball al seu propi entorn, sinó que també priva els residents locals de l'oportunitat de descobrir i gaudir de nous talents de la seva comunitat.
 
A més, la manca de suport dels mitjans de comunicació locals agreuja encara més aquesta situació. És fonamental que els mitjans de comunicació juguin un paper actiu en la promoció dels artistes locals i dels seus esdeveniments, però massa sovint veiem com els esdeveniments culturals locals reben una escassa cobertura mediàtica en comparació amb els esdeveniments d'altres regions o amb artistes més coneguts. Aquesta manca de visibilitat contribueix a mantenir els artistes locals en l'ombra i dificulta encara més la seva capacitat de prosperar en el seu propi entorn.
 
Per aconseguir un desenvolupament cultural més vibrant i inclusiu als nostres municipis, és imprescindible que les autoritats locals els mitjans de comunicació es comprometin a donar suport als artistes locals de manera significativa. Cal crear més espais i esdeveniments destinats específicament a mostrar el talent local, i cal donar-los la mateixa prioritat que als artistes més reconeguts. A més, els mitjans de comunicació locals han de fer un esforç conscient per donar visibilitat als artistes locals i als seus projectes.
 
És per aquest motiu que crec que les autoritats locals i els mitjans de comunicació han de fer un pas endavant i a comprometre's a donar suport als artistes locals. La riquesa cultural dels nostres municipis depèn del talent i la creativitat dels nostres residents, i és responsabilitat de tots garantir que aquest talent sigui reconegut i valorat com es mereix.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Anastasi, M.D. de l’Araceli

Divendres dia 3
Felip, Jaume, Antonina

Dissabte dia 4
Silvà, Florià, Gotard

Diumenge dia 5
Àngel, Amador, Martí, Irene

Dilluns dia 6
Domènec, Beneta, Justí

Dimarts dia 7
Sixt, Eovald, Benet II

Dimecres dia 8
Maria, Eladi, Miquel

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com