Suau com l’aigua, per entrar ben a fons

Vivim en un mon complex i estem en moments complicats, se’ns acumulen les males noticies de fora i de dins, i moltes vegades, masses, no es mostren ni s’expliquen les bones, que hi son, més de les que pensem i més efectives del que es considerava inicialment.

El canvi climàtic, amb l’important sequera que promou i els importants canvis en la fenologia dels ceps que ha generat, junt amb aspectes associats al canvi global, com l’evolució dels consumidors i el mercat, porten i posen al sector vitivinícola en una situació molt tensionada.

En aquestes condicions, i tenint molt present que la base dels productes vínics es el raïm, i per tant el cep, cal fer tot el possible perquè les decisions agronòmiques, moltes vegades difícils i fins i tot arriscades, es puguin prendre amb el màxim recolzament objectiu i proper.

Així, en el marc d’INNOVI s’han generat diverses bones noticies i entre elles, la de que es va constituir fa anys la Acadèmia de Poda, pensant molt en aquest aspecte basic de l’agronomia, que malauradament havia caigut en el parany de considerar-se quelcom necessari, però no prou important per assegurar la producció i la viabilitat del cep i en conseqüència de l’explotació.

Es quelcom similar al que ha passat amb els sols, i que ara es volen tornar a posar en valor aplicant la ciència de l’edafologia, rebatejada amb diferents noms, més publicitaris que reals.

En aquest temps la Acadèmia de Poda ha fet molta formació i ha generat xarxa, a dins i fora de Catalunya, lo qual te que permetre incrementar la qualificació del sector.

D’acord amb això, en el darrer any, degut a les condicions ambientals, la Acadèmia de Poda ha fet un pas de endavant, apropant la seva experiència a tothom que la vulgui aprofitar, en temes tant importants com la poda en verd (https://www.innovi.cat/noticies/recomanacions-de-poda-en-verd-davant-la-situacio-de-sequera/), i el més recent, que dona suggeriments respecte de que com podar els ceps, que ja estan amb un important estres hídric acumulat, i que en breu s’enfrontaran a una nova campanya amb gran incertesa ambiental (https://www.innovi.cat/noticies/recomanacions-de-poda-per-la-campanya-23-24/).

Es important estar connectats entre tots, per tot (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), ja que tant sols amb objectius clars, propers i treballant aplegats podem generar un sector resilient.

La Acadèmia ha mostrat una manera de treball molt efectiva i propera, ja descrita en el pensament àrab que diu, que cal esser suau com l’aigua i així arribar ben a fons, i per tant a tothom, a més en ha ensenyat, que no en cal massa, tant sols la suficient, que es un gran ensenyament respecte de la sobrietat.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com