Refugi climàtic, també al nostre centre públic Ricard Fortuny

  Sabem ja que es urgent  disposar a la nostra vila d’una bona xarxa de refugis climàtics, interiors i exteriors.

  Sabem, també, que les persones grans son molt sensibles a aquestes calorades que, pel que sembla, hi seran cada any i aniran a pitjor. I les institucions que tenen cura de les persones grans haurien d’estar ja condicionades per  afrontar aquestes situacions; però el centre Ricard Fortuny, públic i municipal, no ho està.

  Només hi ha climatització als despatxos i sales de reunions; i a les zones comunes. A les habitacions no. I per fer front a aquestes altes temperatures, cal portar un ventilador de casa, difícil d’encabir en unes habitacions dobles, petites ja d’entrada per a dues usuàries i tots els seus estris.

  El nostre centre públic Ricard Fortuny té una economia envejable, exposada -per obligació- al seu portal de transparència, a l’abast de qui tingui curiositat. Any rere any, té un superàvit molt important..

  Que un centre públic d’aquest tipus tingui superàvit es legal. Però s’ha de reinvertir en millorar les condicions: del centre, de les treballadores i especialment de les usuàries.

  La climatització ja es una qüestió urgent, per a la salut d’usuàries i treballadores. Però, un any mes,  “no pot ser”. I l’adequació de l’espai exterior també es urgent, ja que la pandèmia va  posar de manifest la importància dels espais exteriors per a la salut pública.

  A l’octubre de 2022, des de Vilafranca en Comú vàrem fer una proposta d’inversió pel 2023 a la Direcció del Ricard Fortuny: l’ampliació de l’espai exterior i la seva adequació com a espai de trobada alhora que Refugi climàtic per a usuàries, famílies i tot el barri.

  Amb el mobiliari adequat i suficient per a la socialització i alhora la intimitat de les famílies; on els infants i les mascotes familiars s’hi puguin sentir còmodes alhora que donen estima i vida als majors de la família; amb verd i ombra i punts d’aigua, esdevenint així un veritable refugi climàtic

  De moment, ni una cosa ni l’altra. Ni se les espera.

  Que un centre públic tingui superàvit es legal, sí. Però si no serveix per millorar la vida, es immoral.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 20
  Silveri, Florentina

  Divendres dia 21
  Lluís Gonzaga, Ramos

  Dissabte dia 22
  Joan Fischer, Tomàs

  Diumenge dia 23
  Zenó, Josep, Agripina

  Dilluns dia 24
  Joan Baptista

  Dimarts dia 25
  Pròsper, Guillem, Oròsia

  Dimecres dia 26
  Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com