Les agències de viatges assenyalen que molts penedesencs trien els creuers a l'hora d'organitzar les vacances d'estiu. En els últims anys, aquest tipus de viatge ha anat a l'alça i cada vegada més famílies el contracten, ja que també s'ofereixen activitats per als més petits dins del vaixell.
"Hem venut molts viatges en creuer, sobretot pel Mediterrani. A les illes gregues, per exemple", apunta Jordi Manchon, d'El Rasclet Viatges. Al seu torn, Quim Pallerola, director de Som Viatges, afegeix que també ha augmentat la demanda de creuers fluvials, per rius com el Danubi o el Rin.
Més enllà dels creuers, els penedesencs continuen anant de vacances a illes, com les Balears o Sardenya, però també les Açores, ja que "ara hi ha vols directes", tal com subratlla Pallerola. Disneyland París, Japó, Estats Units i Egipte són altres de les eleccions. Sobretot Europa, segons Jordi Mañé, de Viatges Índic: "Hi ha interès a fer circuits per França o pel nord d'Itàlia, i conèixer diferents ciutats, com Florència, Bolonya i Venècia".
Un dels aspectes que ha fet modificar en els darrers anys les preferències del viatger ha estat la calor. El director de Som Viatges exposa que cada vegada es tendeix a fer menys circuits per Andalusia. "Ara es fan més pel nord d'Espanya. Es busquen més els llocs de muntanya, on faci més fresc, com Suïssa o Gran Bretanya", manifesta Pallerola.
La pandèmia va marcar un abans i un després en l'hàbit de viatjar. "La gent va començar a valorar més el fet de poder marxar. Abans s'estalviava més, però ha canviat la perspectiva", explica Manchon. Tanmateix, els preus van augmentar després del confinament i no han tornat a baixar, tot i que, com a mínim, s'han estabilitzat. Aquesta qüestió no ha impedit que la gent deixi de viatjar, segons Mañé: "La diferència és que potser ara es fan estades més curtes o més a prop de casa".
D'altra banda, algunes de les destinacions que han perdut demanda són els països d'Orient Mitjà, a causa del conflicte entre Israel i Palestina.