Reduïm un 31% les emissions directes de carboni

Aquesta setmana, se celebra a Egipte la COP27, una cimera mundial sobre el Canvi Climàtic, organitzada per Nacions Unides, que reuneix els principals líders mundials per analitzar la situació mediambiental del planeta i prendre decisions concretes contra l’escalfament global. I és que per fer front a aquesta problemàtica cal la implicació a tots els nivells dels diferents actors: administracions, empreses, organitzacions, associacions i la població en general.

En aquesta línia, des d’Ametller Origen fa anys que fem camí per ser una empresa neutra en emissions de CO2 l’any 2027. És per això que durant l’última dècada hem reduït un 31% les emissions directes i altres gasos d’efecte hivernacle (GEH) del negoci de la distribució, tot i haver gairebé duplicat el nombre de botigues durant el mateix període. Això ha estat possible gràcies al pla d’acció d’eficiència energètica i descarbonització que el Grup ha aplicat en paral·lel a la seva estratègia de creixement.

Actualment, el nostre compromís més immediat és aconseguir que el negoci de distribució, que representa més de la meitat de les emissions globals del Grup Ametller Origen, sigui neutre en carboni l’any 2027. Ens hem fixat aquest objectiu tant pel que fa a les emissions directes com les indirectes operatives, és a dir, aquelles emissions de GEH associades a l’activitat de les nostres botigues com són el consum energètic, la refrigeració, la generació de residus i el desplaçament de tots els nostres treballadors.

D’altra banda, tot i el fort creixement que vam experimentar durant l’any 2021, hem aconseguit reduir les emissions generades al llarg de tota la nostra cadena de valor, evitant l’emissió de més de 6.000 tones de CO2.

 

Un futur neutre en emissions

Tanmateix, durant l’any vinent posarem en marxa un pla d’acció amb els nostres proveïdors per reduir la petjada de carboni al llarg de tota la cadena de subministrament d’acord amb les recomanacions de la iniciativa internacional Science Based Targets (SBTi), que marca els criteris sota els quals les empreses han d’establir els seus objectius de reducció d’emissions basats en la ciència que sustenta l’Acord de París. D’aquesta manera, volem aconseguir el compromís de neutralitat de tots els nostres proveïdors i progressivament traslladar aquesta fita a la resta de societats del Grup.

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com