Ametller Origen: més de 10 hectàrees on enfilem pèsols

Amb l’arribada del bon temps podem gaudir d'un dels llegums més tendres i dolços que existeixen: els pèsols. Igual que les faves, els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses i, per tant, es classifiquen dins del grup dels llegums. A continuació t’expliquem com les cultivem i quin és el secret perquè siguin tan bons. 

On cultivem els pèsols?
El Maresme és la zona de Catalunya on, tradicionalment, es cultiven més pèsols i és justament a Mataró on tenim alguns dels nostres camps de pèsols. Tal com expliquen els nostres pagesos, al mes de setembre és quan plantem les pesoleres i en collim els fruits a partir de mitjans de març i fins a finals de maig. Tanmateix, també tenim camps propis de pèsols a Sant Martí Sarroca, al Penedès, i a Múrcia. En total comptem amb 10 hectàrees de camps propis de pesolers. 

Collita per passades fins obtenir el punt òptim dels pèsols
Els nostres pagesos planten els pesolers i, a mesura que van creixent, els van enfilant manualment perquè la planta creixi cap amunt. D’aquesta manera, i amb dedicació i delicadesa, aconseguim que la tavelles quedin penjant i tinguin una llargada característica, així com un color verd tan brillant. A més, la majoria dels nostres cultius, com en d'altres fruites i verdures delicades, els fem sota plàstics protectors, per protegir les mates del sol, la pluja, el vent o possibles plagues. 

A l'hora de de collir-los, els pagesos passen mata per mata i, manualment, seleccionen aquelles tavelles que estan plenes. És en aquest moment quan els pèsols són més tendres i dolços. Al cap de dos dies tornen a passar per revisar els cultius i collir aquelles tavelles que ja estan a punt i evitar així que els pèsols no es facin vells.  
Aprofita ara per gaudir d'aquest llegum tan deliciós!

 

 

 

 

 

El Cargol 1.264

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 28
Venceslau, Llorenç Ruiz, Simó, Eustoqui

Divendres dia 29
Miquel, Gabriel, Rafael, Fratern, Gudèlia

Dissabte dia 30
Jeroni, Sofia

Diumenge dia 1
Teresa, Carmelitana, Remigi

Dilluns dia 2
Àngels , Sadurní

Dimarts dia 3
Francesc, Gerard, Maria-Josepa

Dimecres dia 4
Francesc d'Assís, Petroni

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com