La maduixa: collita manual i ben d’hora

Si per una cosa es caracteritzen les maduixes és per la seva intensa i agradable aroma i per un sabor dolç amb un punt d’acidesa. Qui es pot resistir a aquesta deliciosa fruita vermella de forma arrodonida? Ningú, n’estem segurs! I és que comença la temporada d'una de les fruites més bones i estimades de casa nostra!

El cultiu de les maduixes
El Maresme és la zona de Catalunya on més maduixes es cultiven, gràcies al microclima i l’orografia perfectes per al seu creixement. Això fa que aquesta comarca reuneixi les condicions ideals per a la producció d’una maduixa de màxima qualitat. I és justament al Maresme on es troben els camps d’Ametller Origen de maduixes, entre les poblacions d'Argentona, Cabrera de Mar i Mataró. Tal com expliquen els nostres pagesos, al mes de setembre és quan plantem les maduixeres i en collim els fruits a partir de la primera setmana de març i fins a principis de juny. 
Tanmateix, també tenim camps propis de maduixes a les Terres de l’Ebre, concretament a Tortosa. En aquests cultius collim les maduixes una mica més tard; a partir de finals d’abril i fins a mitjans de juny. 
D’altra banda, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte ambiental, sempre seguint els nostres estàndards de qualitat. En el cas de les maduixes, aquestes famílies tenen els cultius situats a Huelva, una de les zones més importants de cultiu de maduixes de tot el país. Això ens permet perllongar la temporada i poder gaudir durant més temps d’aquesta fruita!  

Ametller Origen: collita manual
Collim una a una les nostres maduixes i ho fem amb molt de compte per no fer-les malbé. El pagès les col·loca en una safata de cartró i, posteriorment, les transporta al magatzem on les revisem una a una i descartem aquelles que estan menjades o trencades. D’altra banda, sempre les collim al matí, de manera que en menys de 12 hores ja són a les nostres botigues. D’aquesta manera, els nostres clients poden gaudir d’una maduixa fresca i acabada de sortir del camp.  

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com