TV3 la nostra? La televisió de tot un país?

    Entro a twitter aquest diumenge i trobo una piulada del Josep Maria Cruset preguntant-se perquè un acte com el Concurs de Castells no es transmetia per TV3.

    En Cruset posava d’exemple com TV3 va retransmetre, en prime time, el piromusical de la Mercè, de la Festa Major de Barcelona, i era incapaç de retransmetre un dels espectacle més representatius d’una part del folklore català, el món casteller.

    Acabava el tweet amb un hashtag #centralisme.

    Coincideixo al 200% amb el pensament del Josep Maria Cruset, i segurament sigui quelcom preocupant que supura des de fa anys de la línia editorial de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals. No és només el fet del concurs casteller, és molt més.

    Vagi per endavant que no es vol posar en dubte la professionalitat dels periodistes i treballadors de la televisió publica, sinó denunciar quelcom que dura un temps i que allunya de la representativitat de la televisió del país a una gran part del mateix, un curtcircuit emocional entre la gent, i allò tant encertat de dir TV3 la nostra.

    Qui decideix que es fa i com es fan les coses? Hi ha una visió global del país a la sala de màquines de TV3? Es vol continuar sent la nostra? O ja no cal?

    Moltes vegades he escrit personalment a la gent del Temps, un espai amb un rigor inqüestionable, que podrien actualitzar la seva toponímia oficial. Cada cop que per referir-se a la Vegueria Penedès diuen Sud de les comarques de Barcelona o Nord de les comarques de Tarragona, en Pau Vila, el gran Pau Vila, es deu remoure a la tomba cada cop que ho fan servir. El lèxic i el prejudici provincial descansa, com un substrat inamovible, en el llenguatge i la toponímia oficial a tv3.

    En deien Telenotícies comarques, i desprès feien una desconnexió provincial, camuflant-se en 4 demarcacions. Ara l’han volgut barrejar amb el nou format del Telenotícies comarques, una idea aparentment interessant, potenciant les vegueries, però sempre es deixen la del Penedès i continuen amb un provincialisme latent.

    Quin sentit té dir demarcació de Tarragona, o comarques de Barcelona, quan realment estàs definint la província? per què tenim les Vegueries, les vuit Vegueries, regions oficials de Catalunya? Defensar la catalanitat és també això, defensar les vegueries.

    En fi, espero que entre tots, i amb un reflexió de tots els representants polítics a la comissió parlamentaria de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals, puguem tornar a dir ben aviat que tv3 continua sent la nostra, la de tot un país, on ens hi sentim representats.

    L’èxit de programes com El Foraster, que recull l’essència dels llocs on va, ens pot donar alguna pista.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com