L’autogovern a la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

Aquest 2021 pot ser un any important per la Vegueria del Penedès. en teoria, i sempre en teoria, el Pla Territorial del Penedès començarà a veure la llum. Hi ha moltes esperances dipositades en aquesta eina de planificació i ordenació del nostre territori.

Ara bé, potser hi ha hagut, voluntària o involuntàriament, la percepció del que el Pla Territorial el Penedès ho arreglava tot. Que seria una eina que ens permetria decidir quin Penedès volem, però res més lluny de la realitat.

El PT del Penedès servirà per ordenar el nostre territori, actualitzar la seva ordenació respecte als tres plans territorials precedents, i crear un de nou amb una lògica pròpia. Hi ha hagut molta i molt bona feina al respecte, i el PT Penedès serà un pla territorial pioner al país.

Però el que necessita el Penedès és només un Pla Territorial? Personalment crec que és un primer i gran pas per apuntalar el nostre futur com a territori. Però si realment el que volem és decidir quin ha de ser el futur de la Vegueria i com ha de ser el Penedès del segle XXI, ens cal autogovern.

Un autogovern que, malauradament, no podrà desenvolupar-se seguint la llei de Vegueries que està suspesa. La màxima quota d’autogovern on ens podem emmirallar és a una Delegació del Govern amb cara i ulls. On hi hagi un Delegat amb uns directors dels serveis territorials de les diferents conselleries, que tinguin la capacitat de traslladar al govern la visió del territori sobre el propi territori.

Actualment tenim la figura d’un Delegat del govern, nu, sense res. I que les polítiques sectorials continuen derivades a les Delegacions del Govern del Camp de Tarragona, Catalunya Central i Regió Metropolitana.  D’aquesta manera no aconseguim construir un autogovern o unes polítiques sectorials, estricto sensu, en clau penedesenca, i el Penedès que volem esdevé una quimera.

Esperem que el nou govern, i que tots els partits que han donat suport al desplegament de la Vegueria del Penedès, aconsegueixin d’una vegada instaurar una Delegació del govern amb tots els serveis, només així aconseguirem defensar una Vegueria com cal, posar la penedesitat al servei del Penedès.

@jaumecasanas


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com