Els patinets elèctrics: una autèntica cursa d’obstacles

    Les darreres setmanes moltes persones s'han queixat a través de les xarxes socials sobre el mal ús que fan alguns usuaris del seu patinet o vehicle VMP, i és que, des de ja fa un temps, caminar amb tranquil·litat pels diferents carrers i places de la vila s'ha convertit en una autèntica cursa d'obstacles per l'actitud irresponsable de molts, quan en principi són, o haurien de ser, vies totalment pacificades pels vianants.

    Casualment, i potser a causa de les queixes dels darrers dies, aquesta setmana el consistori vilafranquí ha endurit l'ordenança sobre l'ús dels patinets elèctrics i altres VMP a dins de la ciutat. En aquest sentit, els usuaris d'aquest mitjà de transport ja no podran circular en algunes calçades a més de 15 km/h, no podran anar amb el patinet per qualsevol via i els menors de 14 anys, per exemple, ja no podran fer-ne ús i en tots els casos s'haurà de portar casc.

    No obstant això, i a falta de veure si realment es complirà tot plegat, crec que s'hauria de prohibir directament l'entrada de patinets elèctrics en tot el centre i nucli antic de la ciutat. D'altra banda, i per reduir el nombre de VMP, es podria impulsar una campanya per moure'ns amb altres vehicles que siguin més segurs i sostenibles, com les bicicletes. Així doncs, i aprofitant que durant aquesta darrera legislatura s'han incrementat considerablement el nombre de carrils bici, es podria crear alguna cosa semblant al Bicing, un servei de bicicletes públiques que està tenint molt d'èxit a Barcelona. Darrerament, s'han sumat altres poblacions com Girona o Reus, on tot fa pensar que la iniciativa triomfarà.

    Finalment, i aprofitant que ara que estem en període preelectoral on cada dia plouen multitud de propostes per part les de totes les formacions polítiques i on sembla que tots tenen les orelles ben obertes, deixo en mans de qui vulgui la proposta que acabo de presentar perquè es pugui arribar a estudiar.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com