Rai Marchan, el futbolista vilafranquí que triomfa en la màxima categoria del futbol australià

    Raimon Marchan Vidal

    Raimon Marchan Vidal

    Té 28 anys, és de Vilafranca del Penedès i està a punt de complir el seu primer curs triomfant en els camps de futbol australians. El migcampista defensiu Rai Marchan va arribar al Melbourne Victory, equip de la màxima categoria del país oceànic, després del seu intent fallit d'ascendir a segona divisió amb l'Andorra de Gerard Piqué. Va ser precisament en aquest període de transició, encara amb el sabor amarg d'haver-se quedat a les portes d'una gesta important, quan se li van plantejar diverses destinacions futbolístiques en l'horitzó més immediat. Això sí, totes elles fora d'Espanya; Grècia, Romania o Polònia estaven en la llista. No obstant això, una conversa telefònica amb Tony Popovic, l'entrenador del Melbourne, va ser clau perquè el jugador prengués finalment la decisió de viatjar a les antípodes.

    Des del club australià li van assegurar sense titubejos que el seu paper en el plantejament esportiu de l'equip seria especialment protagonista. Tenint a més en compte que l'objectiu de guanyar la lliga es presentava com alguna cosa més que probable, no va haver-hi dubtes per part de Rai Marchan. El vilafranquí va fer les maletes, va aconseguir integrar-se des del primer moment i avui dia, després d'una temporada repleta de bon joc, està amb opcions d'emportar-se el campionat nacional. Encara que el seu contracte acaba el pròxim trenta de juny, ni el jugador ni el club tenen la intenció de separar els seus camins, per la qual cosa tot apunta al fet que la renovació acabarà imposant-se entre totes dues parts. El migcampista és avui dia una de les figures més rellevants de la plantilla, per la qual cosa el seu futur a curt termini sembla assegurat.

    Quan Marchan va aterrar en terres australianes es va trobar amb un Melbourne que acabava de tancar la campanya anterior en l'última posició de la taula classificatòria, malgrat ser un dels grans equips del país. El repte estava servit per al jugador de Vilafranca, que se sumava a un projecte esportiu marcat per una línia de canvis gairebé absoluts: directiva renovada, staff nou i una quinzena de futbolistes recentment incorporats. Amb aquest tornar a començar va afrontar Rai Marchán la seva estrena en la denominada A-League, on el seu paper en la medul·lar va ser determinant per a collir quinze victòries consecutives i situar-se actualment en el segon lloc amb serioses opcions de guanyar els playoffs. No en va, els primers pronòstics en la nova casa d'apostes Espanya donen com a favorit al seu equip, que tan sols ha perdut quatre partits en el campionat de lliga.

    El perfil futbolístic del català està replet de recursos que el converteixen en una peça molt singular -i disruptiva- dins del tipus de joc que acostuma a desenvolupar-se a Austràlia. La seva facilitat per a la circulació de la pilota, el seu caràcter posicional, la seva tendència a la possessió i la seva claredat d'idees per a la visió de joc li han servit per a posar una mica de calma en un futbol que es caracteritza per l'estil frenètic. Aquest és precisament l'encant de Marchan i el motiu principal que va portar al Melbourne a fer-se amb els seus serveis. Si s'ha de jutjar pels resultats, la fórmula està sent efectiva. De fet, el vilafranquí assegura estar en el millor moment de la seva carrera.

    Més enllà dels atributs que el futbolista portava de sèrie, també és cert que el canvi d'aires li ha vingut molt bé a la seva progressió tècnica. L'aprenentatge futbolístic al costat de Josua Brillant i Jake Brimmer en el centre del camp està enriquint al català en tots els sentits. Es tracta d'un dels tridents més incisius de les línies de migcampistes del campionat australià. Això, unit a la contundència defensiva de gent com el central Miranda i la intuïció golejadora de D´Agostino, pot provocar que el Melbourne tanqui l'any abraçant el lideratge. Amb independència que això es produeixi o no, el migcampista espanyol arribarà a l'estiu amb almenys un títol sota el braç, l'última FA Cup, és a dir, la Copa d'Austràlia de 2021. Encara que no va poder disputar la final per culpa d'un traumatisme en el rostre que li va fer passar pel quiròfan, la seva actuació va ser decisiva en la resta dels partits.

    Va ser precisament l'obtenció d'aquesta recompensa la que va propiciar que Rai Marchan pogués jugar amb el Melbourne Victory la fase prèvia de la Lliga de campions de l’AFC, en la qual va tenir el privilegi d'enfrontar-se al Vissel Kobe d'Iniesta, Samper i Bojan. Encara que va acabar perdent el duel per 4-3 i no va poder passar de ronda, el migcampista de Vilafranca del Penedès recorda aquella trobada com un dels més bells de la seva trajectòria. Amb 28 anys d'edat encara està en disposició de continuar quallant grans proeses al llarg de la seva carrera esportiva.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com