Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu"

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, va celebrar el passat divendres al Vinseum el segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia de Covid-19.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la creativitat, l'expressió escrita i l'apoderament en autoestima, autonomia i superació dels usuaris de salut mental. Aquesta segona edició ha comptat amb 24 participants, 15 en prosa i 9 en poesia, de serveis de salut mental de tot Catalunya, un nombre inferior al de la primera edició però amb uns relats més marcats per l’emoció. “Els escrits presentats tenen una qualitat narrativa pròpia, vivencial, directe i emocional”, explicava Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia de l'Alt Penedès. “Són relats des de les entranyes i un reflex de fortaleses personals de perseverança, esperança, optimisme i valentia, després del període d’aïllament que ha comportat la pandèmia”.

En aquest segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", els premiats en en prosa s’han entregat a: Sara Vallès Solé per Gràcies Maria (1r premi), Marc Ribas Teodoro per Un dia vaig ser nen (2n premi) i Jordi Gonell Barceló per Camisa canviada (3r premi). Els accèssits prosa han estat per: Verónica Valenciano Canales per Angústia (1r accèssit), Mª Teresa (Mayte) Fernández Tudela per El dolor del dol en temps de COVID (2n accèssit) i Joan Ramírez per La meva tràgica historia (3r accèssit).


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com